Mini-crèche 't Lachbekje
Sint-Elooistraat 16
8210 Zedelgem

T 050 35 53 33
GSM 0491 25 91 59
E info[at]lachbekje.be

mini-crèche kinderdagverblijf
Onze mini-crèche is gelegen in een oude kleuterschool van Basisschool GO de glimlach in Zedelgem.

Na lang twijfelen of ze het gebouw zouden verkopen, kwam de directie met het idee om een mini-crèche te starten op zelfstandige basis.


En voila, hier is het dan geopend en gestart op 5 mei 2008. Na 3 maanden hard werken en zweten hebben we het resultaat gehaald.
De officiële opening van "´t Lachbekje" vond plaats op 30 april 2008 samen met de burgemeester en schepen van de gemeente Zedelgem.

 

´t Lachbekje is verdeeld in verschillende ruimten aangepast aan elke leeftijd.

1. De inkom
2. De keuken
3. De peuterruimte
4a. De babyruimte
      kruiperkes
4b. De babyruimte
      liggertjes
5. Binnenspeelplaats
6. Buitenspeelplaats
De keuken is volledig in nieuwe uitrusting. Hier zal iedere dag verse voeding worden bereid aangepast aan ieders behoefte en leeftijd. De vier uurtjes worden hier ook vers bereid.
Hier worden kindjes vanaf 18 maanden opgevangen. Het speelgoed is aangepast aan hun leeftijd en hun behoeften. Voor ieder wat wils


Aan hun tafeltjes en stoeltjes zullen ze samen hun middagmaal benuttigen alsook hun vier-uurtjeDe peuters hebben hun eigen sanitaire ruimte waar een verzorgingskussen aanwezig is voor de kleintjes onder ons, plaspotjes voor de beginnertjes en aangepaste toiletjes voor de gevorderde.
Ook staat hier hun eigen mandje waar ze hun tutje en knuffeltje kunnnen opbergen voor hun middagdutjeSamen gaan slapen in hun eigen kamer. Waarom slapen wij appart van de baby's? Wel wij zijn groot en hebben enkel een middagdutje meer nodig zo kunnen wij de kleintjes niet wakker maken en heeft iedereen zijn rust.

ruimte voor de kruiperkes

ruimte voor de liggerkesZo kunnen de kruipertje niet over de sitters kruipen en kan iedereen op zijn eigen tempo spelen.

Hier kunnen kindjes terecht van 0 tot 18 maanden. Voor hen wordt ook elke dag verse voeding klaargemaakt. De baby's hebben ook hun eigen sanitaire ruimte waar ook voor elk een eigen mandje is.Slapen doen wij ook samen in een aparte kamer.Ook hier is er speelgoed voor elke wat wils.

Wanneer het slecht weer is kunnen jullie kapoentjes zich hier uitleven. Met auto's, fietsen , in het speelhuisje, in de tent, af en toe eens in het luchtkasteel, enz...Hier bevindt zich ook het bureel van de opvoedsters.En de ziekenboeg. Wanneer een kindje ziek word of koorts maakt en weten niet van waar het komt bellen wij de ouders op. Terwijl we wachten tot mama of papa komt kan het kindje in de ziekenboeg liggen. Zo is het kind vanuit de drukte en kan het rustig wachten op mama of papa.

Uiteraard hebben we een grote speelplaats, waar ze bij mooi weer zich kunnen uitleven.
Voor het gebouw bevindt zich een grote weide waar we mettertijd diertjes zullen steken, onze eigen kinderboerderij.Home | Crèche | Team | Prijs & Regels | Foto´s | Contact